HjemSend os en mail

Côte d'Azur

 

Côte d'Azur

Côte d’Azur er kendt for sit mangfoldige kultur,- og underholdningstilbud, gamle landsbyer, overdådig natur, kilometerlange strande ved det azurblå Middelhav samt det subtropiske og solrige klima.
Marina Baie des Anges ligger meget centralt og er derfor et perfekt udgangspunkt for at opleve regionen og opleve alle de seværdigheder Provence kan tilbyde.

Antibes

Antibes har en malerisk ældre bydel, hvor du finder hyggelige restauranter, dejlige butikker og et berømt Picasso Museum. På markedet i den gamle bydel kan man prøve det meste inden for det gastronomiske område, her findes et fantastisk udbud af råvarer. Lige op til bykernen finder du Rivieraens største småbådshavn og Antibes er også vokset sammen med Juan Les Pîns, som har en fantastisk sandstrand.
Officiel hjemmeside

Nice

I Nice finder man tæt pakkede strande, men også spændende museer, smukke pladser med monumentale bygninger og grønne udsigtspunkter i de omkringliggende bjerge. Selvom Nice er Frankrigs femtestørste by, har centrum en overskuelig størrelse, og især den gamle bydel, Vieux Nice, med sine små labyrintiske gader pakket med handlende og turister, giver en fornemmelse af nærhed. Byens kulturliv omfatter bl.a. kunstmuseerne Musée Jules Chéret des beaux-arts og Musée Masséna.
Officiel hjemmeside

Cannes

Cannes er og har altid været en stor turistattraktion, og den berømte Filmfestival har været med til at gøre Cannes til Europas svar på Hollywood. Cannes er et mondænt sted på rivieraen og mange stjerner, milliardærer og arabiske oliesheiker opholder sig i her. Byen er dog ikke kun forbeholdt de rige; der er noget for enhver pengepung. Værd at besøge i cannes er bl.a.: Le Croisette, den gamle havn, Le Suquet (den gamle bydel) og Forville.
Officiel hjemmeside

Vence

Den gamle landsby ligger på et forbjerg og er omgivet af en delvis bevaret middelaldermur. Vence er især kendt for Chapelle du Rosaire som Matisse har formgivet og udsmykket. Blandt andre seværdigheder i Vence kan nævnes: Le château des Villeneuves, Cathédrale de Vence og Château galerie Notre Dame des fleurs.
Officiel hjemmeside

St-Paul-de-Vence

St-Paul-de-Vence er en af de smukkeste og mest intakte middelalderlandsbyer i hele regionen, omgivet af bymure opført i 1536. Alt er velholdt, intet får lov til at forfalde. Dette er en kunstnerby, hvor man bl.a. finder Auberge Colombe d’Or, en af Sydfrankrigs mest berømte restauranter. Af seværdigheder kan nævnes: Chapelle St Mathieu og Fondation Maeght (et af verdens fineste museer for moderne kunst).
Officiel hjemmeside

Villefranche-sur-Mer

Den lille maleriske fiskerlandsby er bygget på en bjergskråning ned til Middelhavet og Villefranchebugten, der i Michelin-rejseguide betegnes som en af de smukkeste ved hele Middelhavet. Villefranche-sur-Mer har en middelalderlig bykerne med små snævre gader og maleriske huse i provencalske farver og idylliske trappegader, der fører ned til promenaden med de hyggelige fiskerestauranter og direkte udsigt over bugten. Byen ligger lige ved udkørselen til Cap Ferrat, som er kystens dyreste område.
Officiel hjemmeside

Eze

Denne ældgamle bjerglandsby er utrolig charmerende med smalle, snoede trappegader, overdækkede passager, skyggefulde pladser, gamle fontæner og middelalderlige kampestenshuse, som alle er forskellige fra hinanden. Øverst oppe i byen ligger resterne af byens gamle slot fra det 12. århundrede og her er der anlagt en botanisk have, Jardin Exotique, som byder på fremragende panoramaudsigt udover Middelhavet og den franske Riviera. For enden af haven finder man en sti, der fører ned til Eze-sur-Mer - en lille badeby, som byder på fine strande.
Officiel hjemmeside

Grasse

En klassisk fransk lansby som er indehaver af titlen ‘verdens parfumehovedstad’. Her produceres tre fjerdedele af parfumeindustriens dufte – som f.eks. rose, jasmin, lavendel, mimose og tuberose. Der er ca. 30 store parfumerier rundt om Grasse. De mest berømte er Fragonard, Galimard og Molinard er de mest berømte, men de skaber alle dufte til mærker som Nina Ricci, Dior og Lancôme. Af seværdigheder anbefales de to hektar haver omkring Musée International de la Parfumerie samt den indendørs udstilling med alt fra parfumeflasker fra det gamle Grækenland til nogle tilhørende Frankrigs sidste dronning, Marie Antoinette.
Officiel hjemmeside

Monaco og Monte-Carlo

Fyrstedømmet er kendt for at være legeplads for de rige, smukke og berømte. Monte Carlo er, foruden sin årlige cirkusfestival og Formel 1 løbet Monacos Grand Prix, mest berømt for sit casino samt det meget eksklusive Hotel de Paris.
Trods landets kun 1,95 km2 er der lige så meget at tage sig til i Monte Carlo som i mange storbyer. Besøg f.eks. et af Europas bedste akvarier (som i 30 år blev ledet af havforskeren Jacques Cousteau), få enguidet rundvisning på Palais du Prince eller gå en tur langs havnefronten hvor der også er mulighed for vandsport, solbadning og andre forlystelser.
Officiel hjemmeside

Cagnes-sur-Mer

Cagnes-sur-Mer består af tre dele: ferie- og badebyen Cros-de-Cagnes, Cagnes-Ville (handelscentrum) samt Haut-de-Cagnes, den middelalderlige bydel beliggende på toppen af et mindre bjerg. Af seværdigheder kan nævnes: Renoirs hus og museum, Grimaldi-borgen og museum, Eglise de St. Pierre og Notre Dame de Protection (kapel fra det 14. århundrede).

Golf

Côte d'Azur er det perfekte rejsemål for golfspillere, der tørster efter et spil golf med Middelhavet som baggrund. Her er 21 golfbaner, hvoraf 11 har 18 huller. De ligger inden for en radius af lidt over en halv time, hvad enten du er i Mandelieu-la-Napoule, Cannes, Nice eller Monaco, som er Côte d’Azur's førende byer. En række baner i området er tilknyttet rabatordninger ved køb af en samlet pakke med et bestemt antal green fees.
Se mere på hjemmesiden Golfpass Provence.

I fornuftig afstand fra lejligheden ligger bl.a. følgende golfbaner:

 • Golf de Biot (4 km)

 • Golf de Cannes-Mougins (15 km)

 • Golf d'Opio-Valbonne (20 km)

 • Golf de la Grande Bastide (22 km)

 • Royal Golf Club de Mougins (23 km)

 • Golf de Saint Donat (23 km)

 • Golf de Cannes Mandelieu (25 km)

 • Golf du Claux Amix, Grasse (31 km)

 • Four Seasons Resort Terre Blanche (57 km)

 • Golf de Valescure (58 km)

 • Golf de Saint Endreol (68 km)

 • Golf de La Fregate (159 km)

Andet

Lige udenfor Antibes, blot 3km fra lejligheden, ligger det kendte delfinarium Marineland.

 

 


 

Lejsydfrankrig.dk  ·  Sundvej 27, Sundstrup  ·   DK-8832 Skals  ·  Denmark  ·  Tel. +45   21 28 45 70